Nieuwe Toevoegingen aan GeoInSight – Informatie uit het NIOD

Graag brengen we u weer op de hoogte van recente aanvullingen in ons GeoInSight-platform. Na de toevoeging van meer dan 10.000 locaties in Nederland die betrokken waren bij luchtaanvallen, hebben we deze week maar liefst 2.250 nieuwe meldingen van luchtaanvallen op Nederlands grondgebied aan ons systeem toegevoegd. Wat deze gegevens toevoegen, is dat het meldingen zijn van zowel Duitse als Nederlandse zijde van locaties waar bommen en raketten zijn neergekomen: misschien in uw plangebied?

KWS OCE GeoInSight dataverwerking.jpg
KWS OCE GeoInSight data-analyse NIOD.jpg

Waarom is dit relevant voor u?

De nieuwe toevoegingen zijn mogelijk gemaakt door verplicht te raadplegen archiefingangen van het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie (NIOD) te digitaliseren. Deze informatie is daarna geïntegreerd in ons op GIS-gebaseerde GeoInSight-platform. Dankzij deze digitalisering èn automatisering, is GeoInSight nu nog rijker aan informatie en kan het van groot belang zijn voor uw projectontwikkeling.

Zoals u wellicht weet, is het recentelijk wettelijk verplicht geworden om vóór bodemingrepen na te (laten) gaan of er een risico bestaat op het aantreffen van niet-gesprongen explosieven. Volgens de Arbowetgeving is minimaal een oriënterend onderzoek (QuickScan) hiervoor vereist. Om deze verplichting zo gemakkelijk mogelijk voor u te maken en u snel te voorzien van deskundig, op feiten gebaseerd (dus objectief) advies, hebben we GeoInSight ontwikkeld.

Onze gegevens stellen ons namelijk in staat om u tijdig en goed onderbouwd advies te geven over de meest effectieve, pragmatische en proportionele aanpak. Dit kan leiden tot twee mogelijke uitkomsten:

  • Als de gegevens in GeoInSight geen risico's aanduiden, worden ze voor de zekerheid nog eens gecontroleerd door onze ervaren specialisten en wordt geadviseerd om het proces van explosievenopsporing te beëindigen. Dit betekent dat u volledig voldoet aan uw wettelijke verplichtingen en met vertrouwen verder kunt gaan met uw project;
  • Mocht het systeem aantonen dat er mogelijk wel een relatie is tussen uw plangebied en oorlogshandelingen, dan wordt u een op maat gemaakt advies gegeven.

Hoe kunt u profiteren van GeoInSight?

Vraag direct een QuickScan aan (link) voor mogelijk aanwezige niet-gesprongen explosieven in uw gebied. Mocht u meer willen weten over andere functionaliteiten van dit unieke systeem, bezoek dan de GeoInSight-pagina op onze website (link). Wij blijven GeoInSight continu ontwikkelen en uitbreiden, en we houden u graag op de hoogte via LinkedIn, onze website of via een persoonlijk gesprek.

Ontdek GeoInSight vandaag nog en zet de volgende stap in het veilig en succesvol ontwikkelen van uw projecten!