icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

GeoInSight: Quickscans, Informatieportalen en Databeheer voor Ontplofbare Oorlogsresten

Bij de ontwikkeling van uw project locatie is het van belang om in een vroeg stadium inzicht te krijgen in de status van het thema Ontplofbare Oorlogsresten. Om u hierbij te kunnen helpen, presenteren wij u een uniek middel. Het door onszelf ontwikkelde bodemplatform 'GeoInSight'.

Het GeoInSight platform: wat houdt het in?

Wanneer achtergebleven explosieven uit de Tweede Wereldoorlog van invloed blijken op uw projectontwikkeling, is het in uw belang om snel grip te krijgen op de uit te voeren onderzoeks- of opsporingswerkzaamheden. Ons zelf ontwikkelde GeoInSight-platform voorziet in deze behoeftes en biedt u als opdrachtgever meer grip, transparantie en snelheid. Dit bieden wij met (voorlopig) de volgende drie pijlers:

  • Quickscans
  • Informatieportalen
  • Databeheer
QuickScan Aanvragen

De wettelijk verplichte Quickscan Ontplofbare Oorlogsresten

Oriënterende onderzoeken kunnen bij KWS OCE direct online worden aangevraagd via onze GeoInSight aanvraag-tool. Nadat u zelf de projectlocatie hebt aangegeven, analyseren onze specialisten uw plangebied en ontvangt u binnen drie werkdagen het adviesrapport. Deze wettelijke Arbo-verplichting geeft snel inzicht of het thema Ontplofbare Oorlogsresten van invloed is op uw project. Onze deskundigen met aantoonbare, jarenlange ervaring op dit vakgebied adviseren u over een proportionele en verantwoorde omgang met dit thema. Met de rapportage die op basis van het oriënterend onderzoek is opgesteld, voldoet u aan de minimale wettelijke vereisten uit de Arbo-wetgeving.

Uw eigen Informatieportaal: grip en inzicht uw projecten

Het informatieportaal is een unieke toevoeging aan het GeoInSight-systeem. Het stelt opdrachtgevers in staat om directe toegang te krijgen tot relevante projectinformatie, updates en rapporten. Dit betekent niet alleen transparantie, maar ook een verhoogde mate van samenwerking tussen KWS OCE en haar opdrachtgevers. Met het informatieportaal kunnen opdrachtgevers op elk gewenst moment de voortgang van hun onderzoek of opsporingsproject volgen en belangrijke gegevens in realtime bekijken. Dit zorgt voor een naadloze communicatie en stroomlijnt het besluitvormingsproces, wat op zijn beurt de project- en kostenefficiëntie ten goede komt.

Verrassingen achteraf? Die angst neemt KWS OCE met het informatieportaal voor u weg. Daarnaast biedt het portaal van uw eigen (overheids)organisatie of bedrijf ook een makkelijke archief-functie: u kunt ten alle tijden bij de voor u uitgevoerde vooronderzoeken, risicoanalyses, detectieresultaten of benaderingsresultaten. De kans op ongewenste, dubbele inspanningen en kosten wordt hierdoor aanzienlijk verkleind.

KWS OCE GeoInSight Quickscan (002).jpg

Databeheer en automatisering van onderzoeksgegevens

GeoInSight werkt op basis van een omvangrijke database van meer dan 100.000 munitiegerelateerde gebeurtenissen en gegevens. Deze data wordt uitgelezen door ons GeoInSight-systeem en in een rapportage verwerkt. Onze specialisten analyseren de gegevens, vullen deze aan en brengen een passend advies uit.

Onze eigen database bevat onder andere een grote hoeveelheid locaties waar in het verleden explosieven zijn aangetroffen (bommenkaart), locaties waar oorlogshandelingen hebben plaatsgevonden (oorlogshandelingenkaart) en locaties waar mogelijk mijnenvelden hebben gelegen (mijnenkaart). Een deel van de bronnen die in het CS-VROO verplicht zijn gesteld en normaliter in het complete vooronderzoek wordt geraadpleegd, is op deze wijze efficiënt bij onze (oriënterende) onderzoeken betrokken. De komende tijd zal de database nog verder worden uitgebreid met relevante gegevens. Wij houden u hier graag van op de hoogte!

Zelf de voordelen ervaren van GeoInSight?

Wilt u de voordelen van GeoInSight ervaren? Klik op onderstaande knop om uw quickscan aan te vragen. Heeft u interesse in uw eigen Informatieportaal? Neem contact op met onze GIS-specialist, Caspar Neelen, via cneelen@kws.nl of 06-11600318. Voor overige vragen kunt u contact opnemen met Tijs Kleuters, via tkleuters@kws.nl of 06-11568950. Voor onze Algemene Voorwaarden die onze GeoInSight Quickscan betreffen, klikt u hier.

QuickScan Aanvragen
KWS OCE - Opdrachtgevers.jpg