Over ons

KWS OCE zorgt voor een veilige bodem en dat u aan uw wettelijke verantwoording kunt voldoen, namelijk zorgen voor een vellige werk- en woonomgeving. Van oriënterend onderzoek tot risicoanalyses en van detectie tot overdracht van explosieven aan de EOD. KWS OCE neemt u fase voor fase bij de hand en adviseert u tijdens het opsporingsproces: van A tot Z.

Wie zijn wij?

KWS OCE spoort sinds 2002 ontplofbare oorlogsresten op. Dat doen we met eigen medewerkers met ieder hun eigen specialismen en met eigen materieel. Wij investeren in mensen en innovaties: van door ons zelf ontwikkelde GIS-systemen tot onze zelf ontwikkelde drukmast voor dieptedetectie.

Lees meer

Certificaten

KWS OCE beschikt over het CS-OOO certificaat. Dit certificaat is sinds kort wettelijk verplicht wanneer er explosieven moeten worden opgespoord. Het CS-OOO is de opvolging van het eerdere WSCS-OCE welke sinds 2012 van kracht was. Het CS-OOO maakt onderdeel uit van het stelsel van wettelijk verplichte certificatie conform het Arbobesluit. Binnen dit stelsel werken betrokken sectoren de globale wettelijke eisen zelf uit in werkveld specifieke certificatieschema's. Het CS-OOO bevat de proceseisen voor opsporing van Ontplofbare Oorlogsresten. Voor het uitvoeren van vooronderzoeken en risicoanalyses geldt het private certificatieschema 'Vooronderzoek en Risicoanalyse Ontplofbare Oorlogsresten' (CS-VROO).

Lees meer

VolkerWessels onderneming

KWS OCE maakt deel uit van KWS en daarmee van VolkerWessels, een internationaal breed opererend concern, dat actief is in alle vormen van bouwnijverheid. Bij de verwerving en uitvoering van multidisciplinaire projecten werken wij veelvuldig samen met ondernemingen uit het concern . Binnen de sector infrastructuur is tussen de VolkerWessels-bedrijven, die hier actief in zijn, een samenwerkingsverband opgericht onder de naam VolkerInfra Competence Center.

Lees meer