icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 29 februari 2024

Nieuwe toevoegingen aan GeoInSight! Nu ruim 65.000 van alle explosievenmeldingen in Nederland inzichtelijk

Sinds het begin van ons unieke GeoInsight-platform houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen. Van uitbreidingen met archiefstukken, mijnenvelden, vliegtuigcrashlocaties tot gegevens uit The National Archives in Londen. En nu, met maar liefst 65.000 locaties waar tussen 1970-2023 meldingen zijn gedaan van explosieven in heel Nederland.

Waarom en hoe hebben we dit gedaan?

Het 'waarom' is simpel: door meldings- en ruimingslocaties van explosieven in kaart te brengen, zien we snel waar al munitie is verwijderd en waar mogelijk nog meer van dit soort objecten te verwachten zijn. Hoe we dit hebben aangepakt? In plaats van automatisch gegenereerde  locaties van  EODD-gegevens in ons systeem op te nemen, heeft KWS OCE alle locaties handmatig geverifieerd en verduidelijkt. Dit geeft niet alleen een beter beeld van risicolocaties, maar voorkomt ook onnodige onrust over locaties die onterecht als risicogebied werden beschouwd. Een belangrijk stuk maatwerk dus!

Wat betekent dit voor jou?

De gegevens van de Explosieven Opruimingsdienst van Defensie zijn nu snel en gemakkelijk toegankelijk in ons GeoInSight-platform. Dit betekent dat KWS OCE nu nog sneller en meer onderbouwd kan beantwoorden of er in jouw plan- of werkgebied kans is op het aantreffen van munitieartikelen als gevolg van oorlogshandelingen.

Waarom is dit relevant voor jou?

Met GeoInSight heb je nu een nog rijkere, unieke informatiebron voor jouw projectontwikkeling. Voordat je bodemingrepen doet, is het immers wettelijk verplicht om te controleren op explosieven. Onze gegevens stellen ons in staat om een je een snel en gedegen advies te geven over de meest effectieve aanpak.

Hoe kun jij profiteren van GeoInSight?

Vraag direct een QuickScan aan voor mogelijke niet-gesprongen explosieven in jouw gebied via deze link: https://gisfme.vwinfra.nl/fmeserver/apps/KWS-OCE-projectaanvraag. Wil je meer weten over andere functionaliteiten? Bezoek dan de GeoInSight-pagina op de website. We blijven GeoInSight continu ontwikkelen en uitbreiden, en we houden je graag op de hoogte via LinkedIn, deze website of in een persoonlijk gesprek.

Ontdek GeoInSight vandaag nog en zet de volgende stap in het veilig en succesvol ontwikkelen van jouw projecten!