KWS OCE verzamelt, analyseert en digitaliseert

Bij KWS OCE, zijn we gespecialiseerd in het uitvoeren van grondig vooronderzoek en risicoanalyses van ontplofbare oorlogsresten. Ons team van experts begrijpt de cruciale rol van deze processen bij het opsporen van explosieven die achtergebleven zijn in uw plan- of werkgebied. Door ons gedegen onderzoek en nauwkeurige analyses, kunnen we de kans op het aantreffen van deze explosieven vaststellen. Dit zorgt niet alleen voor een veilige werkomgeving, maar zorgt er ook voor dat u voldoet aan de geldende wet- en regelgeving en voorkomt mogelijke vertragingen in uw geplande werkzaamheden.

KWS OCE - Utrechts Archief.jpg

Snel, maar grondig vooronderzoek door digitalisering

Vooronderzoek is een essentieel onderdeel van ons werk. We verzamelen, analyseren, digitaliseren en automatiseren informatie uit diverse bronnen, zoals literatuur, archiefdocumenten, ruimgegevens van de EOD en luchtfoto-opnames. Dit stelt ons in staat om een gedetailleerd beeld te krijgen van de mogelijke aanwezigheid van ontplofbare oorlogsresten, zoals landmijnen, vliegtuigbommen, granaten of andere soorten munitie, binnen een plangebied. Onze academisch geschoolde en ervaren historici bestuderen historische documenten en kaarten tijdens archiefbezoeken bij gemeenten, provincies, landelijke en zelfs internationale archiefinstanties. Hierdoor kunnen we informatie verzamelen over militaire operaties, oorlogsgebieden en andere relevante gegevens die te maken hebben met uw plangebied. Zo identificeren we potentiële risicogebieden en voeren we gerichte risicoanalyses uit.

Door historische gegevens te digitaliseren, worden deze beter hanteerbaar, snel doorzoekbaar en zijn we in staat om onze opdrachtgevers zo snel als mogelijk van een advies te voorzien. Op deze manier weten zij eerder waar ze aan toe zijn voor wat betreft de relatie tussen de geplande gebiedsontwikkeling en de kans op het aantreffen van ontplofbare oorlogsresten.

Historisch gegevens op een moderne manier beschikbaar maken

Bij het opstellen van vooronderzoek en risicoanalyses maken we ook gebruik van moderne, geavanceerde technologieën. Door geografische informatiesystemen (GIS) te combineren met historische gegevens en terreinbezoeken, kunnen we een grondige beoordeling van het risico uitvoeren. Ons doel is om gedetailleerde kaarten en rapporten te leveren die essentiële informatie verschaffen aan onze opdrachtgevers en verantwoordelijke instanties.

Kortom, bij KWS OCE staat veiligheid, kwaliteit en flexibiliteit voorop. Ons team van onderzoekers, adviseurs en munitie-experts is gespecialiseerd in het opsporen van ontplofbare oorlogsresten. We blijven voortdurend op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in ons vakgebied en passen geavanceerde methoden toe om de nauwkeurigheid en efficiëntie van onze analyses te vergroten.

KWS OCE maakt kilometers...

In de eerste helft van dit jaar heeft ons onderzoeksteam veel verschillende archieven bezocht op zoek naar feitelijke informatie voor diverse soorten opdrachtgevers. Benieuwd waar we zoal zijn geweest? Bekijk gerust de foto's onder dit bericht! Je zult zien dat we niet alleen bij opsporing, maar ook bij vooronderzoek en risicoanalyse in heel Nederland actief zijn.

Ook op zoek naar een ervaren en gedreven onderzoeksteam dat de kans op het aantreffen van ontplofbare oorlogsresten voor uw plangebied snel maar grondig in kaart brengt? Neem dan vandaag nog contact op met KWS OCE.